Wednesday, December 13, 2006

Jag kan tycka hela världen, lilla mamma

Så, nu har även jag gett upp och skaffat en blogg. Jag tycker dock fortfarande att hela iden med att blogga är en liten smula egocentrisk. Varför måste världen ha mina åsikter för att kunna fungera? Den klassiska filosofiska devisen "jag tänker alltså är jag" har gått överstyr och omvandlas till "andra människor som jag inte känner och aldrig kommer att träffa kan se att jag tänker, alltså är jag". Missförstå mig rätt, jag är en stor anhängare av ändlösa filosofiska diskussioner (som vanligtvis brukar sluta med en intetsägande diskussion om semantik och en tom flaska rödvin), och har således flera gånger diskuterat om händelser kan anses inträffa oberoende av observatören. Definieras en händelse av att vi upplever den, eller upplever vi något för att det är en händelse? Det som jag ändå är förhållandevis säker på är att det inte kan finnas något universellt behov att bekräfta mina känslor kring en viss händelse för att den ska betraktas som verklig. Men då jag nu har kastat in handduken och börjat blogga själv, så får jag nog ta och ändra min verklighetsuppfattning något. Jag får alltså tycka och tänka hejdlöst här!

Efter denna sten-i-glashus inledning så kanske jag bör tala om syftet med min nya blogg ( som jag redan börja utveckla ett komplicerat hat-kärleksförhållande till);Jag ska alltså åka till Georgien och praktisera på deras FN förbund (Ja, de har ett) i 6 månader. Meningen är att de som känner att deras liv är hemskt tomma utan mitt konstanta tyckande och tänkande fortfarande ska kunna få det behovet tillfredsställt här. Imorgon ska jag boka mina biljetter och skaffa en lägenhet där, så jag återkommer då med mer info, tills dess så har jag en lista över saker jag tycker, bara för att jag kan:

1. Brottsrabatten i Sverige är absurd! Mer straff åt folket.
2. Stövlar utanpå byxorna är inte snyggt. Nej, det är inte det. Stackars alla lurade små flickor.
3. Da Vinci koden är bland det sämsta som publicerats detta århundrade. Dan Brown borde jagas ned och straffas (och nej, han borde inte få brottsrabatt).
4. Tillfreds är ett ord vars sanna mening bör återtas.
5. Smulan borde komma hem igen!

9 comments:

Marita said...

Bra idé med en sida där men kan få tag på tankar och funderingar nu när du envisas med att förflytta dig till ett onödigt avlägset placerat land med tveksamt läge vad gäller säkerhet!! Men du skall aldrig säkert veta när du kan få besök - betänk..

Anonymous said...

plugga!

emma said...

galna och tokiga människa - ett helt år utan dig, hur ska jag klara mig?

Lena said...
This comment has been removed by the author.
Lena said...

Jag vill se Dan Brown och Paulo Coelho gyttejebrottas i bilharzia-vatten. Kan du ordna det?

Lena said...

Yes! Äntligen syns min kommentar. På 5:e försöket. Jag tror beta-blogger hatar mig för jag att jag fortfarande använder alfa-blogger.

Anonymous said...

Jag har en kommentar till Lena - är det här Georgienköret verkligen i linje med våra tidigare diskussioner om att hjälpa Malin att förebygga sitt UFO (utbränd För Ofta) tillstånd?

Lena said...

Anonym: Vi får se det som en etappvinst, när man ska avprogrammera folk från sekter och missbruk är det alltid bra att dem ur den destruktiva miljön, även om den nya miljön inte är ideal.

G. Armani said...

va! Karl´n har ju förhandsvisat min X-mas kollektion för 2007! Jag ska tala med en advokat - kan någon rekommenderas?