Sunday, January 28, 2007

Det närmar sig...

Efter att nu har återintegrerats i samhället och firat min flykt från Härnösand med trerätters middag och dans hela natten börjar vetskapen om att jag faktiskt ger mig av om exakt en vecka smyga sig på. Sedan jag fick praktiken har jag blivit frågad hur det känns och fram tills nu har jag alltid svarat korrekt och svenskt: Ja, jättebra, det ska bli så kul. Men någonstans mellan den 3:e och 4:e fruktdrinken börjar sanningen smyga sig på mig och jag försöker formulera ett sanningsenligt svar, jag kom fram till något i stil med: rädd- förvirrad – förtvivlad – euforisk – nervös – äventyrslysten – stolt – skrämd - glad och hungrig (nej, inte hungrig i någon filosofisk betydelse, utan mer som i kan vi inte gå till Burger King nu? hungrig).

Jag vaknade på morgonen till en lägenhet fylld av odiskad disk och ogenomtänkta beslut. Vad är det jag har gett mig in på? Fortfarande förvirrad efter nattens mardrömmar om kidnappning (vilka kan ha influerats av att jag numera har kidnappningsförsäkring,. Japp, jag får 2500 per kidnappad dag. För att låna ett slagord från den kurs i feministiskt självförvar jag var tvungen att gå på i veckan - jag är värdefull!) tar jag tag i att städa upp efter gårkvällens baluns och efter några timmar zen-städning är jag lugn igen. Jag har nämligen nu fått en lägenhet i Georgien (visst, den ser ut lite som en bordell, men en dyr bordell, mind you). Jag blev erbjuden 6 olika att välja mellan, men fastande för den här, då den verkar bäst och inte har "view on garbage" som en av de andra. Sakta, sakta sjunker verkligheten in.

Mitt samvete,som är en högst verklig person som tog på sig jobbet någon gång för 4-5 år sedan, då jag diskvalificerats från att ta egna beslut rörande mitt liv, gästade mig i lördags och var vänlig nog att lämna en lista med råd inför min resa. Med denna och försäkring för kidnappning - vad kan gå fel?

Gör dig inte dummare än vad du är
Köp vatten på flaska - använda detta till allt
Gå inte omkring och säg till folk att du är Gud
Håll dig på mattan
Om du funderar på att ta en taxi - ta en taxi
Det är ok att åka skidor i bergen om du har en guide och en k-pist
Lär dig en georgisk dikt utantill
Gör dig inte ovän, eller för nära vän, med din chef
Det är ok att muta folk om det gäller liv och död

Grey's sesong 2 och 3!
Bästa avresepresenten någonsinn! Tack Lina!

4 comments:

William said...

Det är alltid ok att muta folk.

Andra råd skulle t.ex. kunna innefatta.
- Gå alltid som att du vet vart du skall.

mamma said...

ett annat gott råd - som kan vara i linje med kursen i feministiskt själv"förvar" (kunde inte låta bli)
- gå inte ut! sex månader går så fort.

Anonymous said...

hej Malin

tänk på att även en svartmsuskig farbror med tjock Borat-mustach kan vara trevlig.
Tänk på att dom inte frågar OM du vill gifta dig. Utan dom bestämmer bara.

mats

emma said...

saknar dig redan. hur ska jag kunna va ett fungerande samvete på distans?

gick resan bra?

det är bestämt, op på torsdag. pappa ska skriva om sitt testamente, borde jag vara orolig?

nuss og klem!